Project omschrijving

In samenwerking met de bibliotheek van Wijnegem, leren onze leerlingen van het eerste jaar wat een bibliotheek voor hen in petto heeft.

Aan de hand van een mediawijs spel met tablets leren de leerlingen de online catalogus raadplegen, kunnen ze gebruik maken van internet om een juiste boekkeuze te maken en vinden ze vlot hun weg in de bibliotheek en het uitleenproces.

Dit leerrijk, spannend en competitief spel is een topper en zet niet enkel aan tot lezen, maar vooral ook tot leesplezier!

 

Tijdens het tweede trimester staat voor de eerstejaars een lezing van een auteur op het programma. Zo maakten de leerlingen de voorbije jaren kennis met jeugdschrijver Johan Vandevelde en zijn uitgebreid gamma aan boeken.

De lezing wordt in de klas voorbereid met een auteursboekje waarin de leerlingen niet enkel hun eigen leeservaring noteren, maar ook informatie opzoeken over de auteur, zinvolle vragen voor de schrijver noteren en al even proeven van enkele boekfragmenten.

Na de lezing geven de leerlingen hun mening, vertellen ze welke boeken hun voorkeur genieten en houden ze een promotiecampagne. Als kers op de taart mogen ze alweer aan het lezen, wat meestal een succes is na zo’n boeiende lezing.